Voor het soezenbeslag: Breng 1 dl water, de boter en zout aan de kook.
Voeg de bloem in één keer toe en roer met een houten lepel tot een glad mengsel.
Laat het op laag vuur 5 minuten gaar worden.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren één voor één door het beslag.
Voor de puree: Kook de aardappels in ruim water gedurende 25 minuten.
Pureer de aardappels.
Meng het soezenbeslag met de aardappelpuree.
Voeg zout, witte peper, nootmuskaat en eventueel bieslook of tijm toe.
Vul een spuitzak met het mengsel en verhit de frituurolie tot 190°C.
Spuit kleine rozetten op de vingertoppen en laat ze voorzichtig in de olie glijden.
Frituur de rozetten goudbruin.
Haal de rozetten met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de Pommes 'Dauphine' direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesServeer bij dit verfijnde gerecht een frisse Chardonnay of een lichte Pinot Noir om de rijke texturen van de gefrituurde aardappelsoezen te complementeren.