Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pommes Dauphine: Luchtige Aardappelrozetten
Luchtige en knapperige aardappelrozetten, een klassiek Frans bijgerecht voor feestelijke diners.
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of diepe pan
houten lepel
keukenpapier
spuitzak met groot gekarteld spuitmondje
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
gezeefd
▢
2
eieren
▢
300
g
geschilde aardappels
▢
1
dl
water
▢
Zout
▢
Witte peper
▢
Nootmuskaat
▢
Frituurolie
Optioneel:
▢
bieslook of tijm
Instructies
Voor het soezenbeslag:
Breng het water met boter en een snufje zout aan de kook in een pan.
Voeg de bloem in één keer toe en roer met een houten lepel tot een glad deeg.
Blijf het deeg op laag vuur 5 minuten roeren totdat het gaar is.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren één voor één door het deeg tot een glad beslag.
Voor de aardappelpuree:
Kook de aardappels 25 minuten in ruim water.
Giet de aardappels af en pureer ze tot een gladde massa.
Meng het soezenbeslag met de aardappelpuree tot een homogeen geheel.
Voeg zout, witte peper, nootmuskaat en eventueel fijngehakte bieslook of tijm toe.
Doe het mengsel in een spuitzak met een groot gekarteld spuitmondje.
Frituren:
Verhit de frituurolie tot 190 °C.
Spuit rozetten van het mengsel op je vingertoppen en schuif ze voorzichtig in de hete olie.
Frituur de rozetten goudgeel en haal ze met een schuimspaan uit de olie.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zachte witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij deze luchtige aardappelrozetten.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Pasen