Bak de tomatenpuree in een droge anti-aanbakpan tot het zoetig ruikt.
Voeg de kerrie, komijn en knoflook toe en roer goed door.
Blus af met een beetje water tot een jus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aardappelen en pompoen in grove stukken en kook ze 25 minuten in gezouten water.
Snijd de bonen grof, blancheer ze 2 minuten in ruim kokend gezouten water en spoel koud af.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd in vieren.
Rijg de garnalen aan satéstokjes.
Giet de aardappel-pompoenmengsel af en laat zonder deksel op laag vuur het vocht verdampen.
Stamp het mengsel grof en schep de bonen en rode peper erdoor.
Roer een lepel jus door de stamppot en bewaar de rest in een kommetje.
Bak de garnalenspiesen in dezelfde pan in het restje van de jus aan beide kanten 2 minuten.
Serveer de garnalen bij de stamppot, leg de eieren erbij en schep de jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
Vervang de gemengde bonen door kousenband.
Gebruik geen zoete aardappelen, maar 375 gr gewone aardappelen en 375 gr knolselderij en stamp die met de pompoen fijn.
Roer er 1 theelepel kerriepoeder door.
Serveertip:Serveer met extra chilipeper voor een pittige touch of voeg een scheutje kokosmelk toe voor een romigere jus.Wijnadvies:Een frisse, aromatische witte wijn zoals een Viognier of een licht gekoelde Grenache Blanc past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen harmoniëren mooi met de pompoen en de kruidige tomatenjus.