Het snijden van de pompoen gaat de ene keer een stuk makkelijker dan de andere keer.
Neem altijd de tijd als je een pompoen gaat snijden, je wilt natuurlijk graag al je vingers houden.
Was de pompoen.
Dat doe ik altijd bij groente of fruit.
Dat klinkt raar want je gaat de schil niet eten, maar je gaat er wel in snijden.
Met hetzelfde mes snij je ook de andere delen van de vrucht in.
Op die manier komt er geen onnodig vuil en soms wat gifstoffen in je eten terecht.
Snij je pompoen eerst door de helft.
Lukt het niet met het ene mes, soms doet een andere het zonder veel moeite, de ene kartel is niet hetzelfde dan een andere.
Pompoen kan wel wat moeilijk gaan.
De ene pompoen is makkelijker te snijden dan de andere.
Snij vervolgens de pompoen in parten.
Snij de zaden uit ieder stuk. Je ziet hoe vezelrijk de groente is.
Snij de delen eventueel nog wat kleiner.
Op die manier zijn ze net iets eerder gaar.
Bij hartige gerechten smeer ik met een kwast wat olie over de pompoen, bij puree voor zoete gerechten doe ik niets en plaats ik de plaat zo in de oven.
Na ongeveer 25 minuten zijn de pompoenstukken gaar en beginnen net bruin te worden.
Tijd om ze uit de oven te halen.
Laat de pompoen wat afkoelen en snij de gare stukken pompen van zijn velletje.
Voeg een snufje zout toe, niet te veel. Je kunt altijd later nog iets toevoegen.