Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoensoep met Geroosterde Pompoenzaden
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
middelgrote
pompoen
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
4
kopjes
groentebouillon
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
½
theelepel
gemalen kaneel
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Olijfolie
▢
Geroosterde pompoenzaden
voor garnering
Instructies
Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bestrijk de blokjes met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en rooster ze in de oven tot ze zacht zijn.
Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de geroosterde pompoen, komijn, kaneel en groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen helemaal zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pompoensoep met geroosterde pompoenzaden als garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Halloween