Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoensoep met prei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
kleine
pompoen
ca. 800 gram
▢
1
ui
▢
3
theelepel
ras el hanout of kerriepoeder
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
¼
bouillontablet met minder zout
▢
1
dunne prei
▢
150
gram
tofu
▢
4
takjes bladselderij
▢
3
eetlepel(s)
halfvolle yoghurt
▢
4
sneetjes
roggebrood
▢
halvarine
▢
2
plakken friese nagelkaas
20+
Instructies
Boen de pompoen onder stromend water goed schoon.
Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten.
Snijd de parten in blokjes.
Pel de ui en snijd hem klein.
Fruit de ui met 2 theelepels ras el hanout in 1 eetlepel olie goudgeel.
Voeg de pompoen toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet.
Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met de rest van de ras el hanout.
Bak de tofu in de rest van de olie bruin.
Roer de tofu door de soep en maak hem op smaak met wat peper en evt. wat ras el hanout.
Besmeer 2 sneetjes roggebrood met halvarine en beleg ze met kaas.
Leg de andere sneetjes erop en snijd ze een keer door.
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
Meng de yoghurt met de selderij en schep dit aan tafel op de soep.
Geef het roggebrood er bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch