Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoensoep van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
750
gram
pompoen
▢
71/2
dl
runderbouillon
▢
2
gesnipperde uien
▢
30
gram
boter
▢
zout
▢
1
laurierblaadje
▢
1
mespunt
tijm
▢
1
dl
slagroom
▢
peterselie
Instructies
Schil de pompoen, verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in stukken en
kook die met de tijm en de laurier 30-40 minuten in de bouillon tot ze gaar zijn.
Fruit intussen de uien zachtjes 10 minuten in de boter.
Voeg ze bij de pompoen, verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel met behulp van de keukenmachine of groentemolen.
Breng op smaak met zout.
Verhit de soep, voeg de room toe en serveer met de gehakte peterselie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië