Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de prei in dunne ringen.
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook met de pompoen en rozijnen 5 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje erboven, schenk de yoghurt erbij en breng aan de kook.
Laat de pompoen 15 minuten zachtjes koken tot hij gaar is.
Stamp de aardappelen met de pompoen en het stoofvocht tot een smeuïge stamppot.
Voeg gemberpoeder, ketoembar en kaneel toe en meng goed.
Schep de prei erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met korianderblad.
Bak de hamburgers in een koekenpan goudbruin en serveer ze bij de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade of een schepje yoghurt voor extra romigheid.Wijnadvies:Een soepele rode wijn zoals een Grenache of een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van deze stamppot.