Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Porpia Tord met dipsaus
Loempiaatjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Wok
Ingrediënten
Ingrediënten voor 10 loemiavelletjes:
▢
350
gram
bloem
▢
4
eieren
▢
maïzena
▢
2
eieren
Ingrediënten voor de dipsaus:
▢
3,5
dl
water
▢
3-5
el
kristalsuiker
▢
3
el
rijstazijn
of tamarinde flesje of potje
▢
1
tl
zout
▢
½
tl
chilipoeder
gedroogde
▢
4-5
el
pinda’s
geroosterde fijngestampt
Voor de garnering:
▢
1
tl
korianderblad
zeer fijngehakt
Ingrediënten voor de vulling:
▢
2
el
arachideolie
of sojabonen-olie
▢
4
teentjes
knoflook
NIET pellen, plat slaan en fijnhakken
▢
30
gram
winterwortel
in zeer fijne blokjes
▢
5-6
paddenstoelen
gedroogde /shii-take op z'n Japans of tonku op z'n Chinees, 30 min weken in heet water, in zeer fijne blokjes
▢
20
gram
spitskool
of groenekoolin zeer fijne blokjes
▢
1
flinke pluk
taugé
▢
¾
mok
tofu
in zeer fijne blokjes
▢
1
ei
▢
½
mok
so-oen
= glas-noodles, 15 min geweekt in warm water en in stukjes van 1 cm gesneden.
▢
1
el
sojasaus
lichte
▢
½
tl
zout
▢
½
tl
peper
witte
▢
1
tl
kristalsuiker
Verder nog om de loempiaatjes te frituren:
▢
1,5 - 2
liter
sojabonenolie
of arachideolie.
Instructies
10 loemiavelletjes maken
Roer 350 gr bloem en 4 eieren tot een klonter vrij beslag.
Bak in een droge, dus zonder vetstoffen, koekenpan op laag vuur zeer dunne flensjes.
Maak een maïzenapapje of klop 1-2 eier los voor het dicht plakken van de loempiaatjes.
Volgorden van bereiding:
Koop de vierkante of maak zelf de ronde loempiavelletjes.
Maak de dipsaus en laat deze afkoelen.
Maak de loempiavulling.
Rol de loempiaatjes en frituur ze.
Bereidingswijze van de dipsaus:
Mix alle ingrediënten voor de dipsaus in bovenstaande volgorde in een pannetje en kook alles 10 minuten.
Totaal laten afkoelen alvorens te serveren. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.
Bereidingswijze van de vulling:
Verwarm de olie en fruit de knoflook op een matig vuur.
Voeg in volgorde van gaartijd de ingrediënten om de 10-15 seconden toe.
(wortel, paddenstoelen, kool, taugé, ei en so-oen)
Dan op smaak brengen met de sojasaus, suiker, zout en peper.
Laat het geheel nu goed afkoelen.
Bereidingswijze van de loempiaatjes:
Leg een loempiavelletje voor u op het werkblad, de vierkante met en punt naar u toe.
Leg net onder de helft van het loempiavelletje 1 eetlepel vulling en vouw de onderkant over de vulling.
Vouw nu de buitenste punten naar binnen en besmeer de flap met het maïzenapapje of losgeklopt ei
en rol van onderop de loempia stevig op zodat hij goed dicht geplakt zit.
Verwarm een ruime hoeveelheid olie om de loempiaatjes in kleine porties krokant en goudbruin te bakken.
Serveer met Sweet-Chilli-saus of Chinese pruimensaus. Ongebakken kan men de loempiaatjes invriezen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot :
Als u allergies bent voor pinda's laat ze dan weg maar verdubbel dan het gewicht aan de suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Thailand