Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Portugese mosselen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
100
g
chorizo
in reepjes
▢
1
blik
tomatenblokjes
à 400 g
▢
1½
deciliter
droge witte wijn
▢
peper
Instructies
Was en controleer de mosselen.
Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een half hoog vuur.
Voeg de chorizo toe en bak hem 3 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, de wijn en de oregano toe en breng alles aan de kook.
Schep de mosselen erdoor en bestrooi met peper naar smaak.
Kook de mosselen in ca. 6 minuten gaar of totdat de shelpen openstaan.
Schud de pan enkele malen om.
Serveer de mosselen met de saus
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
Tip: voor een hoofdgerecht verdubbelt u de ingrediënten.
Wijnadvies: Muscadet Sevre & Maine sur Lie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Portugal