Zachte gepocheerde prei met een verfijnde truffelvinaigrette, afgemaakt met frisse tomaten en pittige tuinkers voor een luxe en smaakvolle start van je maaltijd.
Maak de preien schoon en snijd ze in 20 stukken van circa 12 cm.
Verkruimel de bouillontablet boven het kokende water.
Voeg de prei toe en kook circa 15 minuten.
Neem de prei uit het kookvocht en spoel af onder koud stromend water in een zeef.
Leg de prei in een schaal en verdeel de tomatenblokjes erover.
Meng de olijfolie mild, 3 eetlepels truffelolie en 2 eetlepels balsamicoazijn en sprenkel over de prei.
Laat 30 minuten marineren.
Leg op elk bord 2 stukken prei en wat tomatenblokjes.
Meng de rest van de truffelolie en balsamicoazijn met de marinade uit de schaal en druppel rond de prei.
Knip de tuinkers fijn en strooi in plukjes rond de prei.
Bestrooi met versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met vers, knapperig stokbrood om de heerlijke vinaigrette op te dippen.Wijnadvies:Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de verfijnde smaken.