Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Preiquiche met Roquefort
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm Ø 24 cm
Bakpapier
kom
Kwastje voor bestrijken
Ingrediënten
▢
1
rol vers quiche- & taartdeeg
300 g
▢
3
prei
gehalveerd in de lengte en in stukken van 8-10 cm
▢
250
g
mascarpone
▢
140
g
roquefort
verkruimeld
▢
6
eieren
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
Peper en zout naar smaak
▢
2
eetlepels
verse tijmblaadjes
▢
1
eetlepel
boter om in te vetten
▢
1
ei
geklutst (om te bestrijken)
▢
Een beetje
verse tijm om te bestrooien
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
Rol het deeg uit, haal het bakpapier eraf en leg het in de ingevette taartvorm.
(Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier direct in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
)
Klop de eieren, mascarpone, roquefort, nootmuskaat, peper en zout los in een kom en giet het mengsel over de bodem.
Leg de prei met de platte kant op de vulling.
Vul de quiche met de overgebleven stukken prei en bestrooi met peper en tijmblaadjes.
Bestrijk de prei met olijfolie.
Bestrijk de rand van de quiche met geklutst ei en bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot de quiche goudbruin en gaar is.
Bestrooi de quiche na het bakken met verse tijm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de mascarpone en de pittige smaak van de roquefort.
Voedingswaarden
Calories:
540
kcal
|
koolhydraten:
21
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch