Verhit een klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur.
Bak de varkenspoelet in de hete boter rondom bruin.
Snijd de prei in ringen en voeg deze toe aan het vlees in de pan.
Bak de prei samen met de kerrie even mee, totdat de prei begint te slinken.
Voeg de tomatenpuree, het restje jus en wat zout en peper toe aan het vlees-preimengsel.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het gerecht met de deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen, totdat het varkensvlees gaar en mals is.
Breng de preischotel op smaak met wat citroensap of azijn.
Indien gewenst, kun je de saus binden met een beetje bloem of maïzena, aangeroerd met wat water.
Serveer de preischotel warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Dien de preischotel op met droge rijst of romige aardappelpuree.Wijnadvies:Een lichte witte wijn, zoals een droge Riesling of een fruitige Pinot Blanc.