Wel de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de bacon knapperig.
Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en roerbak de prei ± 3 minuten.
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen fijn en voeg beetje bij beetje het kookvocht toe tot een smeuïge puree ontstaat.
Meng de puree met de prei, bacon en zongedroogde tomaten en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de rookworst en een lepeltje mosterd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse koolsalade of augurken voor een extra smaakcontrast.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een kruidige Syrah past goed bij de hartige smaken van de stamppot en de rookworst.