Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provencaalse Aardappelgratin
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
aluminiumfolie
snijplank
mes
grote koekenpan
Lepel
Ingrediënten
▢
2
uien
in ringen
▢
3
eetlepels
olie
▢
400
g
tomatenblokjes uit blik
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
1
theelepel
basilicum
▢
Zout en peper naar smaak
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
kg
aardappelen
in dunne plakjes
▢
2
eetlepels
fijngesneden peterselie
▢
100
g
geraspte belegen kaas
▢
25
g
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de uienringen in 3 eetlepels olie gedurende 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum, zout, peper en geperste knoflook toe.
Bak dit mengsel 5 minuten mee.
Leg de dunne plakjes aardappel in een ingevette ovenschaal.
Schenk het tomatenmengsel over de aardappelen.
Verdeel fijngesneden peterselie, geraspte belegen kaas en klontjes boter over het geheel.
Bak de gratin afgedekt met aluminiumfolie gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de folie en bak nog eens 30 minuten totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Côtes du Rhône past goed bij de rijke smaken van deze aardappelgratin.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst