Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse aardappelsalade van Astrid Veltman
Porties:
2
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
aardappels
stevige zoals Nicola of Gloria
▢
½
dl
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
theelepel
Provençaalse kruiden
▢
zout
peper
▢
100
gram
biefstuk
in reepjes
▢
½
rode ui
gepeld en gesnipperd
▢
4
artisjokharten
blik, in vieren
▢
50
gram
piment-olijven
in plakjes
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
1
eetlepel
wijnazijn
Instructies
Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak een sausje van de olie, de uitgeperste knoflook, de kruiden, zout en peper.
Schep de biefstuk erdoor en laat die ± 10 minuten marineren.
Spoel de artisjokharten af en laat ze uitlekken.
Vermeng de aardappelen, uien, artisjokharten, olijven en peterselie.
Laat de biefstuk uitlekken en dep hem droog.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel van de marinade en bak de biefstuk daarin ± 2 minuten.
Schep de rest van de marinade, de azijn en de biefstuk door de salade.
Serveer de salade lauwwarm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker met ravigottedressing:
Meng 2 eetlepels rode wijnazijn met zout.
Schenk er al roerend 1 1/4 dl olie in gedeelten bij.
Voeg 3 theelepels kappertjes, 1/2 fijngesnipperd sjalotje, 1 eetlepel fijngehakte peterselie en 1/2 eetlepel fijngehakte bieslook toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Salade
/
Vlees