Maak de broccoli schoon en stoom deze 4 minuten in een stoomoven, of kook beetgaar met de deksel van de pan af om de groene kleur te behouden.
Laat de broccoli afkoelen.
Bestuif een werkvlak met bloem en rol de bladerdeegplakjes uit tot een grote lap.
Vet een taartvorm van 26 cm in met boter of olie en bekleed deze met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Bedek de bodem met 2 plakken ham en bestrooi met peper en zout.
Snijd de helft van de broccoli in stukjes en verdeel deze over de bodem.
Dek de broccoli af met de helft van de plakjes kaas.
Herhaal de stappen: leg opnieuw 2 plakken ham op de kaas, voeg peper en zout toe, leg de rest van de broccoli erover en dek af met de overgebleven kaas.
Klop de eieren los met slagroom, foelie en Provençaalse kruiden tot een saus.
Schenk het mengsel voorzichtig over de taart.
Bak de taart in een voorverwarmde klassieke oven 45 minuten op 180°C, of 20 minuten in een combi-oven met magnetron.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een Caesar-salade met pijnboompitten of een Griekse geitenkaassalade met mosterd-honingdressing.Wijnadvies:Combineer met een lichte Franse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Provençaalse rosé.