Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse Spiezen met Gepofte Aardappels
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Satéstokjes (in water geweekt)
Bakplaat (ingevet)
Ingrediënten
▢
4
grote
kruimige aardappels à 200 g
▢
500
g
hamlappen
in blokjes
▢
3
uien
in partjes
▢
1
rode paprika
in stukken
▢
250
g
champignons
gehalveerd
▢
12
plakjes
ontbijtspek
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
gedroogde Provençaalse kruiden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Boen de aardappels schoon, prik ze regelmatig in met een vork en plaats ze op keukenpapier.
Verwarm ze gedurende 6 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Draai de aardappels om en laat ze nog eens 6 minuten garen.
Wikkel de aardappels in een schone keukenhanddoek en laat ze 10 minuten nagaren.
Verwarm de ovengrill voor.
Rijg de hamlappen en groenten om en om aan de satéstokjes, waarbij je het ontbijtspek zigzaggend meeneemt.
Meng de Provençaalse kruiden en peper door 4 eetlepels olijfolie en bestrijk hiermee de spiesen.
Plaats de spiesen op de ingevette bakplaat en schuif ze 10 cm onder de grill.
Rooster ze gedurende 8-10 minuten, waarbij je ze af en toe keert.
Snijd de gare aardappels aan de bovenzijde in, duw ze iets open, besprenkel ze met de resterende olie en bestrooi ze met zout en peper.
Bestrooi de spiesen met zout en serveer ze met de gepofte aardappels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Provençaalse spiezen met een frisse groene salade.
Voedingswaarden
Calories:
750
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
50
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij