Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Provençaalse zuurkool met lamsreepjes
Een verrassende Franse twist op zuurkool: zacht gegaarde lamsreepjes, knapperige krieltjes en smeuïge wijnzuurkool, ideaal voor een hartig herfstmaal.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Keukenmes
kookpan
snijplank
Wok
Ingrediënten
▢
100
g
magere spekreepjes
▢
1
pak
gekookte wijnzuurkool
520 g
▢
1
zak
krielaardappels
750 g
▢
2
eetlepels
olijfolie
voor vlees en aardappels
▢
2
teentjes
knoflook
▢
250
g
lamsboutlapjes à la minute
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Lamsboutlapjes in reepjes snijden.
In wok of braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
Aardappels in ca.
8 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
1 eetlepel olie toevoegen.
Reepjes vlees en knoflook ca.
3 minuten meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
In een pan 1 eetlepel olie verhitten.
Spekreepjes ca.
2 minuten bakken.
Zuurkool erdoor roeren en ca.
4 minuten meewarmen.
Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met peper.
Zuurkool over vier borden verdelen.
Aardappelschotel eromheen scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met fijngehakte peterselie voor extra kleur en smaak.
Wijnadvies:
Lekker met een glas Elzasser Riesling of Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst