Een heerlijk borrelbrood gevuld met smeuïge pulled chicken, gesmolten kaas en pittige buffalo hot pepper saus. Perfect om te delen tijdens een borrel of feestje!
Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de kipfilets hierin gaar.
Giet de bouillon af en doe de kipfilets in een hoge schaal.
Gebruik een handmixer met gardes om de kipfilets te ‘pullen’ tot fijne pulled chicken.
Snijd de bosui in dunne ringen.
Meng de pulled chicken met de bosui, twee derde van de geraspte mozzarella en de buffalo hot pepper saus.
Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
Snijd het brood met een broodmes in kwarten, maar snijd niet helemaal door tot de bodem.
Snijd vervolgens elke kwart weer bijna tot op de bodem, zodat er acht sneden ontstaan.
Vouw de plakken jonge kaas dubbel en stop ze tussen de sneden in het brood.
Vul het brood tussen de plakken kaas met de pulled chicken en verdeel eventueel wat extra vulling in het midden van het brood.
Strooi de resterende geraspte mozzarella over de bovenkant van het brood.
Bak het borrelbrood gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is en het brood knapperig en goudbruin is.
Serveer het borrelbrood warm en geniet samen met vrienden of familie van deze heerlijke borrelhap!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade of een dipsaus zoals knoflooksaus of een yoghurtdip voor extra smaak.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit hartige borrelbrood.