Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pytt i panna
zweedse hachee
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
aardappels
geschild en in blokjes gesneden,
▢
aardappels
▢
500
g
gebraden rundvlees
eveneens in blokjes
▢
250
g
ham
ook in blokjes
▢
2
ui
▢
boter
▢
olie
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
▢
zout
▢
peper
▢
1
ei
Instructies
Smelt wat boter en olie in een grote braadpan op flinke hitte.
Als het schuim wegtrekt de aardappelblokjes erbij doen.
Draai de hitte terug tot matig en bak de blokjes 15 tot 20 minuten tot ze bruin en knapperig zijn.
Haal ze uit de pan en zet ze opzij om af te druipen op een laagje keukenpapier.
Doe als dat nodig is nog wat meer boter en olie in de pan en braad hierin de uien tot ze glazig zijn, maar niet bruin.
Voeg dan de blokjes vlees en ham toe en verhoog de hitte een beetje.
Braad het geheel ongeveer 10 minuten.
Schud de pan voortdurend zodat de vleesblokjes aan alle kanten licht aanbruinen.
Doe de aardappelblokjes er weer bij en laat alles sudderen tot de aardappelen weer goed heet zijn.
Bestrooi de hachee met peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe.
In Zweden wordt de hachee opgediend in porties op voorverwarmde borden.
Maak in elke portie een kuiltje met de bolle kant van een lepel.
Zet hierin een halve eierschaal met een eidooier erin.
Iederéén kan nu zelf de dooier door de hachee mengen.
Een alternatief hiervoor is om het te serveren met een gebakken erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Zweden