Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche met pestogehakt
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 ovenschaaltjes, (ca. 350 ml), ingevet
Ingrediënten
▢
2
el
olie
▢
400
g
Italiaanse roerbakgroentemix
▢
4
eieren
▢
150
ml
melk
▢
50
g
geraspte belegen kaas
▢
450
g
mager rundergehakt
▢
chilipeper
gemalen
▢
3
el
pesto
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 minuten beetgaar.
Klop in een kom de eieren los met melk, kaas en naar smaak zout en chilipeper. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes.
Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de laatste eetlepel olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de pesto en 2 eetlepels water toe en bak het gehakt nog 2 minuten.
Breng op smaak met zout en chilipeper.
Zet de schaaltjes op een bord.
Lepel het gehakt erover.
Lekker met pasta met extra pesto en een groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de quiche ook in een lage, ronde ovenschaal maken.
Reken dan op 35 minuten baktijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees