Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Quiche met Roquefort
Een romige quiche met de intense smaak van Roquefort, perfect voor een smaakvolle maaltijd of lunch.
Porties:
6
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
Taartvorm
Oven
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
300
g
bloem
▢
200
g
boter
▢
1
ei
▢
2
el
melk
▢
Snufje
zout
Voor de vulling:
▢
4
eieren
▢
300
ml
melk
▢
300
ml
room
▢
150
g
Roquefort
▢
Peper
Instructies
Kneed bloem, boter, ei, melk en zout snel tot een deeg en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Rol uit en bekleed een ingevette taartvorm.
Prik gaatjes in het deeg en bak 10 minuten voor op 180°C.
Verkruimel de Roquefort over de bodem.
Klop eieren met melk, room en peper en giet over de kaas.
Bak 30 minuten in een middelmatig warme oven (180°C).
Laat 10 minuten afkoelen en serveer lauw.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade.
Wijnadvies:
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch