Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche met Roquefort
Een romige quiche met de intense smaak van Roquefort, perfect voor een smaakvolle maaltijd of lunch.
Porties:
6
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
Taartvorm
Oven
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
300
g
bloem
▢
200
g
boter
▢
1
ei
▢
2
el
melk
▢
Snufje
zout
Voor de vulling:
▢
4
eieren
▢
300
ml
melk
▢
300
ml
room
▢
150
g
Roquefort
▢
Peper
Instructies
Kneed bloem, boter, ei, melk en zout snel tot een deeg en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Rol uit en bekleed een ingevette taartvorm.
Prik gaatjes in het deeg en bak 10 minuten voor op 180°C.
Verkruimel de Roquefort over de bodem.
Klop eieren met melk, room en peper en giet over de kaas.
Bak 30 minuten in een middelmatig warme oven (180°C).
Laat 10 minuten afkoelen en serveer lauw.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade.
Wijnadvies:
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch