Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei
Deze kleurrijke quiche met dunne plakjes wortel, lente-ui en een perfect gebakken spiegelei is een ware blikvanger op tafel. De romige vulling en de knapperige korst maken het een heerlijk en voedzaam gerecht voor elke gelegenheid.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
quichevorm, Ø 24 cm
Kaasschaaf
snijplank
koksmes
Mengkom
Garde
Bakpapier
Oven
Spatel
Kleine ronde steker
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Quichedeeg
300 g
▢
4
grote
wortels
geborsteld en met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
▢
2
lente-uien
in ringetjes gesneden
▢
4
eieren
▢
200
g
slagroom
▢
1
eetlepel
olie om te bakken
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
1
mespunt
geraspte nootmuskaat
▢
Boter voor het invetten van de quichevorm
▢
1
bosje
bieslook
fijngehakt
Instructies
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng in een kom de eieren met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet de quichevorm in.
Rol het deeg af, bestuif het met een beetje bloem, draai het deeg om en verwijder het bakpapier.
Steek met een kleine ronde steker cirkels uit de rand van het deeg.
Leg het overige deeg in de vorm en versterk de rand met de uitgestoken deegcirkels.
Verdeel de wortelplakjes en lente-ui over de deegbodem.
Giet het eimengsel erover en leg de deegcirkels langs de rand van de quiche.
Bak de quiche onderin de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Verhit ondertussen de olie in een pan en bak een spiegelei.
Leg het spiegelei in het midden van de quiche na het bakken.
Bestrooi de quiche met fijngehakte bieslook voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Ei
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Picknick
/
Verjaardag