Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche van Sofie Dumont
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm
droge spliterwten, of porseleinen bakknikkers
Ingrediënten
Voor 1 quiche met een doorsnede van ongeveer 30 cm
▢
vel kant-en-klaar bladerdeeg
Vulling:
▢
400
g
room
▢
100
g
melk
▢
5
eieren
▢
peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
▢
1
bot groene asperges
▢
175
g
gerookte zalm
▢
100
g
geraspte gryèrekaas
▢
1
bolletje
mozarella
Instructies
Beleg een taartvorm met een vel bladerdeeg druk goed aan.
Verwijder het overtollige deeg en prik het deeg enkele malen in met een vork
Dit gaan we eerst 'blind bakken'.
Knip een cirkel uit bakpapier zodat deze enkele cm groter is dan de doorsnede van de taartvorm.
Leg dit bakpapier op het deeg en vul de taart met droge spliterwten of porseleinen bakknikkers.
Zet de taart in de oven op 200°C gedurende 15 minuten.
Haal de taart uit de oven en giet de erwten in een kom, haal het papier weg en laat afkoelen.
Spoel de groene asperges en snij ze overlangs in de lengte.
Snij de mozarella in blokjes van 1 cm.
Rasp de gruyèrekaas.
Beleg de half-gebakken bladerdeegbodem met gerookte zalm.
Leg de zalm langs de rand zodat de zalm straks zichtbaar is.
Schik de gehalveerde rauwe asperges op de zalm.
Klop in een ruime kom de room en eieren door elkaar.
Kruid met peper, zout en snuifje nootmuskaat.
Giet het eier-roommengsel over de asperges.
Strooi de blokjes mozarella en gemalen kaas over de quiche en doreer de randen met wat losgeklopt ei met scheutje melk.
Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten.
De quiche is gaar als de vulling mooi gestold is en het bladerdeeg goudbruin gekleurd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zorg er voor dat er altijd genoeg groenten in een quiche zitten. Een quiche mag je dus stevig vullen en het ei-roommengsel mag zeker niet overheersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Vis