Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quinoapilaf met spinazie en kaas
Porties:
1
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
quinoa
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
naturel zonnebloempitten
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
50
g
verse spinazieblaadjes
▢
2
theelepels
citroensap
▢
25
gram
geraspte stevige geitenkaas
Instructies
Een pan licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen.
Quinoa toevoegen en in 15-20 minuten gaar koken.
Afgieten door een vergiet en met koud water afspoelen.
Apart zetten.
In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en
daarin de zonnebloempitten ong. 2 minuten licht roosteren.
Knoflook erdoor roeren en ong. 2 minuten bakken, tot de knoflook zacht wordt en de geur vrijkomt.
Afgekoelde quinoa en spinazie erdoor roeren en al roerend de quinoa heet en de spinazie slap laten worden.
Citroensap en bijna alle kaas erdoor roeren.
De kaas laten smelten en het restje kaas over het gerecht strooien alvorens te serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Superfood