Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quinoasalade met amandel en munt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
courgette
▢
1
aubergine
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
extra vergine / plus extra voor het grillen
▢
1
teen
knoflook
geperst
▢
zeezout
▢
300
g
quinoa
▢
750
ml
water
▢
sap van ½ citroen
▢
handvol
muntblaadjes
▢
handvol
korianderblaadjes
▢
2
avocado
in kleine blokjes
▢
3
eetlepel(s)
bruine of gele rozijnen
▢
pitjes van 1 granaatappel
▢
100
g
geroosterde
gezouten amandelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aubergine en courgette in dunne schijfjes.
Leg ze op een rooster dat op een braadslede past.
Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olie en bestrooi met zeezout.
Zet ze 10 minuten in de oven tot de schijfjes zacht zijn en een beetje donker beginnen te kleuren.
Doe ze dan in een schaal.
Voeg de olijfolie en knoflook toe en zet weg.
Spoel de quinoa af en kook al dente.
Schep de quinoa in een grote schaal en laat iets afkoelen.
Voeg het citroensap, de kruiden, gegrilde groentes, avocado en rozijnen toe en schep alles goed om.
Serveer met de granaatappel pitjes en amandelen erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Superfood