Kook de aardappelen en zoete aardappel in gezouten water tot ze gaar zijn.
Giet af en stamp fijn met boter en melk tot een gladde, maar stevige puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze grof.
Snijd de worteltjes van de raapstelen en snijd de bladeren grof.
Roer de raapstelen en ¾ van de hazelnoten door de puree.
Schep de stamppot in grote kommen en strijk de bovenkant glad.
Meng de rest van de hazelnoten met de geraspte oude kaas en strooi dit over de stamppot.
Grill onder een hete grill tot een goudbruin, knapperig korstje ontstaat.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een scheutje balsamico voor extra smaakdiepte of wat extra geraspte oude kaas bij het opdienen.Wijnadvies:Een frisse, licht houtgerijpte witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en de nootachtige smaak van dit gerecht.