Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarbertaart
Probeer dit recept eens uit en geniet van de heerlijke rabarbertaart!
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Lepel
vorm
schilmes,
mes
Oven
Ingrediënten
▢
Voor het deeg:
▢
200
gram
bloem
▢
Snufje
zout
▢
100
gram
boter of margarine
▢
80
gram
suiker
▢
1
ei
▢
Voor de vulling:
▢
500
gram
rabarber
▢
80
gram
suiker
of naar smaak
▢
2
eetlepels
custardpoeder
▢
1
eetlepel
paneermeel
▢
125
ml
slagroom
optioneel, voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem met een snufje zout.
Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
Wrijf met je vingers de boter door de bloem totdat het op broodkruimels lijkt.
Voeg de suiker en het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.
Bestrooi de bodem met paneermeel.
Meng de rabarber met suiker en custardpoeder.
Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
Bak de rabarbertaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, tot de rabarber zacht is en het deeg goudbruin.
Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met een beetje opgeklopte slagroom.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
4
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland