Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 2 minuten.
Voeg de geperste knoflook, radicchio en olijven toe en bak nog 1 minuut mee.
Zet het vuur uit.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de warme kippenbouillon tot een smeuïge puree.
Schep de gebakken groenten en Parmezaanse kaas door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de stukjes gerookte kip.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:Vervang de gerookte kip door een tussen plasticfolie platgeslagen kipfilet. Steek er met een cocktailprikker een plak rauwe ham en een salieblaadje op en bak de kip op de grillplaat snel bruin.Vervang de courgette door aubergine en voeg aan de stamppot gehakte salie toe.Serveertip:Lekker met een scheutje balsamico of extra geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de frisse en hartige smaken van dit gerecht.