Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Räkor i kryddig sås
garnalen in pittige saus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
prei
▢
1
paprika
▢
500
g
garnalen
▢
Paprikapoeder
▢
peper
▢
½
dl
cognac
▢
2
dl
slagroom
▢
2
eetlepel(s)
chilisaus
▢
tabasco
▢
zout
▢
boter
▢
cayennepeper
Instructies
Snij de prei en de paprika in reepjes en bak deze zachtjes in een beetje boter.
Haal vervolgens de groenten van het vuur.
Verwarm een braadpan en bak de garnalen snel met paprikapoeder, zwarte peper en cayennepeper op een laag vuur.
Voorkom dat de garnalen te lang bakken
Even flamberen door er cognac over te gieten en aan te steken.
Laat de vlammen uitbranden.
Voeg de slagroom en de gebakken groenten toe.
Laat alles sudderen totdat het goed heet is en voeg naar smaak wat tabasco, chilisaus en zout toe.
De garnalen serveren met rijst, salade en witbrood.
Je kan het gerecht ook maken zonder flamberen als je geen alcohol wilt gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Zweden