Kook de aardappelen in een pan met weinig gezouten water in ± 20 minuten gaar.
Was de andijvie, schud droog en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit een pan en bak de spekblokjes op zacht vuur tot het vet vrijkomt, verhoog dan het vuur en bak ze knapperig.
Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee.
Verwarm de grill voor en rooster de plakjes Gelderse worst in ± 4 minuten mooi bruin, keer halverwege.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer de melk en het spekvet door de aardappelen tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep de andijvie erdoor en warm de stamppot nog even door tot de andijvie begint te slinken.
Voeg de spekjes en ui toe en meng goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de plakjes worst erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:Schep samen met de spekjes en de ui ook 150 gr verkruimelde feta en 1/2 eetlepel tijmblaadjes door de stamppot.Serveertip:Lekker met grove mosterd en piccalilly voor extra smaak.Wijnadvies:Een soepele rode wijn zoals een Beaujolais of een lichte Pinot Noir past goed bij de hartige spek en Gelderse worst.