Besprenkel een platte schotel met een deel van het citroen- of limoensap.
Leg de zalm op een houten snijplank, houd stevig vast, en snijd met een zeer scherp mes flinterdunne plakjes.
Zorg dat het mes tijdens het snijden door de plakjes heen zichtbaar is.
Leg de plakjes zalm dakpansgewijs op de platte schotel in een rozetpatroon.
Sprenkel de rest van het citroen- of limoensap over de zalm.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Dek de schotel af met huishoudfolie en laat de zalm 45 tot 60 minuten marineren in de koelkast.
Garneer de gemarineerde zalm met fijngehakte kruiden en plakjes gekookt ei.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met knapperig wit stokbrood, een glas aquavit en een koud glas Deens bier.Wijnadvies:Combineer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge Riesling.