Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de saucijzen in ± 15 minuten gaar.
Voeg na 5 minuten de ui en paprika toe en bak deze al omscheppend mee.
Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng dit kort aan de kook.
Neem de pan van het vuur en stamp de aardappelen fijn tot een romige puree.
Schep het ui-paprikamengsel, de rauwe postelein en 4 eetlepels seroendeng door de stamppot.
Warm de stamppot al omscheppend door en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de stamppot met de resterende seroendeng en serveer met de saucijzen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse komkommersalade en een schepje grove mosterd.Wijnadvies:Een licht kruidige rode wijn zoals een Beaujolais of een zachte Merlot past goed bij dit gerecht.