Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ravioli in bouillon
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Koekenpan
Ingrediënten
▢
350
gram
pastadeeg
▢
10
dl
runderbouillon
▢
3
eetlepel(s)
Parmezaanse kaas
▢
200
gram
rundergehakt
▢
50
gram
mortadella
▢
200
gram
andijvie
▢
2
eieren
▢
3
eetlepel(s)
broodkruim
▢
30
gram
boter
▢
1
mespunt
marjoraan
▢
zout
▢
zwarte peper
▢
nootmuskaat
Instructies
Kook de andijvie 5 minuten in een bodempje water.
Laat uitlekken en afkoelen.
Verhit de boter in een koekenpan, bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper.
Hak de mortadella en de andijvie fijn.
Meng hier het gehakt, het broodkruim en de losgeklopte eieren door en breng op smaak met nootmuskaat, de marjoraan en 1 eetlepel Parmezaanse kaas.
Rol de helft van het pastadeeg tot een dunne lap uit en verdeel de vulling in kleine hoopjes over het pastavel met een tussenruimte van 3 cm.
Rol de rest van de pasta uit tot een lap en leg die eroverheen.
Druk het vel rondom de vullingen stevig aan.
Maak met een deegradertje de pastakussentjes van elkaar los en laat ze 1 uur drogen.
Breng de bouillon aan de kook.
Doe er 1/3 van de ravioli in en kook ze in 3 minuten gaar.
Haal ze eruit en kook de rest van de ravioli op dezelfde manier.
Doe de ravioli in soepborden en schenk de bouillon erover.
Bestrooi met de rest van de kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Italië