Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ravioli met Romige Gorgonzolasaus
Een verfijnd voorgerecht met zelfgemaakte ravioli en een romige gorgonzolasaus.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Deegroller of pastamachine
kom
pan
Lepel
Uitsteekvorm (6 cm doorsnede)
Ingrediënten
Voor de pasta:
▢
200
g
bloem
▢
2
eieren
▢
1
eetlepel
olie
▢
Zout
▢
Peper
Voor de vulling:
▢
8
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
300
g
verse ricotta
▢
125
g
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
1
eidooier
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
Voor de saus:
▢
125
g
gorgonzola
op kamertemperatuur, in blokjes
▢
2
dl
slagroom
▢
150
g
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Kneed de bloem, eieren, olie, zout en peper tot een stevig deeg.
Voeg indien nodig extra olie toe.
Dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Meng de peterselie, ricotta, Parmezaanse kaas, eidooier en nootmuskaat tot een vulling.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het deeg in porties en rol uit met een pastamachine of deegroller.
Begin bij stand 1 en werk naar stand 6 of 7.
Bestrooi het werkvlak met bloem als het deeg plakkerig wordt.
Leg deegplakken op een bebloemd oppervlak.
Schep theelepels vulling met 8 cm tussenruimte op het deeg.
Bestrijk de randen rond de vulling met water en leg een tweede plak deeg erover.
Druk de randen goed aan en steek rondjes van 6 cm uit.
Breng een grote pan water met zout en een scheutje olie aan de kook.
Kook de ravioli 5-8 minuten beetgaar.
Verwarm voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend op laag vuur.
Voeg 6 eetlepels Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout.
Verdeel de ravioli over de borden, schep wat saus erover en serveer de rest van de saus en Parmezaanse kaas apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Schenk een geurige, zijdeachtige rode wijn zoals een Fleurie uit de Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
610
kcal
|
koolhydraten:
43
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
39
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst