Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rawon daging
gekruiden rundvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
runderlappen
in blokjes
▢
1
gesnipperde
ui
▢
2
tenen
knoflook
uitgeperste
▢
1
theelepel
koenjit
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
½
theelepel
trassi
▢
2
theelepel
bruine basterdsuiker
▢
1
eetlepel
olie
▢
2½
dl
water
▢
2
eetlepels
ketjap
▢
1
stukje
citroenschil
▢
zout
Instructies
Wrijf de ui met de knoflook, koenjit, laos, ketoembar, trassi en suiker fijn in een vijzel.
Verhit de olie en fruit dit kruidenmengsel 3 min.
Haal de pan van het vuur en houd het mengsel apart.
Breng het vlees met het water, wat zout en citroenschil aan de kook.
Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 1 uur zachtjes sudderen.
Voeg het gefruite kruidenmengsel en de ketjap toe en laat het vlees nog ca. 30 min. door sudderen tot het gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië