Snij de gerookte kipfilets in dunne plakjes en leg deze in 4 ronde cirkels op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier.
Bak vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge kokenpan met anti-aanbaklaag.
Meng daarna de dressing met de boerenjongens en een beetje vocht.
Snij de abrikozen in kleine blokjes en laat deze marineren in de dressing.
Verwarm de oven voor op 200 C en plaats het ovenplateau met gerookte kip ca 5 minten in de oven.
Plaatse de cirkels vervolgens op lauwwarme borden.
Rangschik de binnenste blaadjes van de sla in het midden van de gerookte kipplakjes.
Besprenkel het gerecht met de dressing van abrikozen en boerenjongens.
Strooi daarna de pijnboompitten over de carpaccio.
Garneer het gerecht met plakjes sinaasappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
u kunt dit gerecht voorbereiden door de gerookte kip in plakjes te snijden en in een rondje op plastic folie te plaatsen. Dek de laag elke keer af met een stukje folie en vries deze in. Ontdooi het geheel voor gebruik.