Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipcurry uit Goa
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
30
gram
tamarindepeulen
▢
30
gram
gemberwortel
geschilde verse
▢
5
teentjes
knoflook
gepelde
▢
10
peperkorrels
▢
5
kleine
groene kardemoms
▢
6
kruidnagels
▢
1
kaneelstokje
van 2 1/2 cm
▢
2
eetlepels
azijn
▢
3
eetlepels
ghee
of 3 eetlepels olie
▢
1
grote
ui
gepelde in ringen
▢
1
kip
in 8 stukken verdeeld
▢
1
eetlepel
kurkumapoeder
▢
1
eetlepel
chilipoeder
▢
4
dl
water
▢
0,6
dl
kokosmelk
▢
zout
naar smaak
▢
1
theelepel
suiker
▢
enkele
currybladeren
▢
groene peper
ringetjes voor de garnering
Instructies
Week de tamarindepeulen 10-15 minuten in 2 kopjes heet water en pers de pulp eruit.
Herhaal dit tot alle pulp er is uitgeperst.
Maal de gemberwortel, knoflook, peperkorrels, kardemoms, kruidnagels en kaneel met de azijn tot een fijne pasta.
Verhit de ghee in een grote pan en fruit de ui hierin lichtbruin.
Voeg de stukken kip toe en braad ze in 5-6 minuten goudbruin.
Voeg de kruidenpasta, de kurkuma en het chilipoeder toe en bak nog eens 1-2 minuten.
Voeg dan het water toe en laat het gerecht even zachtjes pruttelen.
Voeg de kokosmelk, de tamarindepulp, zout, de suiker en de currybladeren
toe en roer alles goed door.
Sluit de pan en kook de curry ± 45 minuten of tot de kip gaar is.
Garneer met de groene peper en serveer de curry als hoofdgerecht met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
India