Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Escargots à la Dijonnaise
wijngaardslakken uit Dijon
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
slakken
▢
100
g
rundermerg
▢
2
teentjes
knoflook
▢
10
g
gehakte truffel
▢
100
g
boter
▢
4
sjalotjes
▢
zout
▢
peper
▢
bouillonblokje
▢
2
deciliter
witte wijn
Instructies
Hak de sjalotjes zeer fijn.
Stamp de knoflook fijn in een vijzel.
Roer de boter zacht.
Pocheer het rundermerg even in wat bouillon van een blokje.
Druk door een zeef.
Maak een kruidenboter van de zachtgeroerde boter, knoflook, zout, peper, rundermerg en truffel.
Voeg ½ dl van de bouillon bij de wijn.
Voeg de sjalotjes toe en kook dit in tot 2 cl.
Doe dit ingekookte mengsel op de bodem van de slakkenhuizen en leg er een slak in.
Vul op met kruidenboter.
Zet de slakken in een oven van 160º tot ze goed doorgewarmd zijn.
Serveer met vers stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Slakken
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk