Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Satay Babi
varkensvleessate met ananas pindasaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
sjalotjes
fijngesnipperd mag ook 1 grote rode of gewone ui zijn
▢
1
stengel
citroengras
vers alleen de zachte binnenste delen van de onderste 10 cm. , in dunne ringen mag ook 1 el. gedroogd citroengras zijn
▢
60
ml.
plantaardige olie
▢
4
tl.
korianderpoeder
▢
4
tl.
bruine suiker
▢
2
tl.
zout
▢
1
tl.
kurkuma
▢
500
gr.
varkenslende
of -filet, in plakken van 1 cm. en daarna in blokjes van 2 cm. gesneden mag ook 600 gr. kippevlees zijn
▢
250
ml.
pindasaus
▢
80
gr.
ananas
uit blik uitgelekte, zeer fijn gesneden
▢
1
kleine
komkommer
▢
1
tl.
zout
▢
1
rode ui
middelgrote of gewone ui, in vieren, laagjes losgehaald
Instructies
Het citroengras in de kruidenmolen fijnmalen, dan de gesnipperde sjalotjes toevoegen.
Fijnmalen tot er een zachte pasta ontstaat.
De pasta in een middelgrote schaal overdoen en goed vermengen met 1 el. olie, de koriander, suiker, het zout en de kurkuma.
Het varkensvlees erdoor scheppen.
De schaal afdekken en het vlees 2 uur marineren.
Voor het grillen van de sate de pindasaus en de ananas in een schaaltje door elkaar roeren.
Met een vork lijnen trekken over de schil van de komkommer, deze met zout bestrooien en dat in de schil wrijven.
De komkommer vervolgens in kleine stukjes snijden.
Het gemarineerde vlees op de satestokjes steken en met een deel van de resterende olie invetten.
De grill invetten met de rest van de olie en verhitten.
De stokjes op een hoog vuur 4-5 min. grillen tot het vlees gaar is.
Keer de stokjes regelmatig tijdens het grillen.
De sate in een decoratieve presenteerschaal leggen, garneren met komkommer en ui.
Warm serveren met de ananas-pindasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië