Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi Kebuli
kip met gekruide rijst en ananas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
el.
plantaardige olie
▢
1
rode ui
grote of gewone ui, gesnipperd
▢
6
tl.
knoflook
fijngehakte
▢
4
tl.
gember
fijngeraspte
▢
2
tl.
korianderpoeder
▢
1
tl.
nigellapoeder
▢
½
tl.
versgemalen zwarte peper
▢
¼
tl.
nootmuskaat
geraspte
▢
1
stukje
kassie
of een kaneelstokje van 5 cm.
▢
6
kardemompeulen
opengesneden en geplet
▢
2
kruidnagels
▢
300
gr.
kipfilet
in blokjes van 1 cm.
▢
685
ml.
kippenfond
warme
▢
1
stengel vers
citroengras
alleen de onderste 10 cm. geplet
▢
1
tl.
zout
▢
350
gr. langkorrelige
rijst
gewassen en uitgelekt
▢
200
gr.
ananas
in blokjes, vers of uit blik
▢
2
el.
sjalotjes
gefrituurde ter garnering
▢
takjes verse
koriander
of munt, ter garnering
Instructies
De olie verhitten.
Uien, knoflook en gember 3 min. bakken.
De koriander, nigella, peper, nootmuskaat, kassie, kardemom en kruidnagels erbij doen en 1 min. bakken.
De kip toevoegen en op een laag tot middelhoog vuur ongeveer 3 min. meebakken tot het vlees van kleur veranderd.
De warme kippenfond erbij gieten.
Citroengras en zout toevoegen, alles aan de kook brengen, deksel op de pan leggen en 5 min. zachtjes doorkoken tot het vlees gaar is.
De kip met een schuimspaan in kleine kom scheppen.
De rijst in de fond strooien, aan de kook brengen 5 min. zonder deksel zachtjes koken tot de fond helemaal is opgenomen door de rij
De kipblokjes erop leggen.
Het deksel op de pan leggen en alles op een heel laag vuur nog 10 min. verwarmen.
De stukjes ananas toevoegen en met een vork omscheppen.
Het kaneelstokje en het citroengras uit de pan nemen.
De rijst in een schaal overdoen en garneren met de sjalotjes en de koriander of munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië