Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Karnemelk met rozijnen op z'n Vlaams
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gr
rozijnen
▢
1½
liter
karnemelk
▢
160
gr
maïzena
▢
1
eidooier
▢
1
eiwit
▢
suiker
naar smaak
Instructies
Week de rozijnen 12 uur in water en laat ze uitlekken.
Maak de maïzena met wat koude karnemelk aan.
Breng de karnemelk aan de kook, voeg de rozijnen toe en voeg al roerend de aangelengde maïzena toe.
Laat nog 10 minuten doorkoken.
Neem de pan van het vuur en roer er de losgeklopte eidooier door.
Klop het eiwit stijf, giet het in een soepterrine en roer de pap eronder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Breng op smaak met suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ontbijt
/
Zuidvruchten
/
Zuivel
Land van herkomst
België