Karnemelk met rozijnen op z’n Vlaams

Karnemelk met rozijnen op z'n Vlaams

Recept categorieën Ontbijt, Zuidvruchten, Zuivel
Land van herkomst België
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Astrid Veltman
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Week de rozijnen 12 uur in water en laat ze uitlekken.
  • Maak de maïzena met wat koude karnemelk aan.
  • Breng de karnemelk aan de kook, voeg de rozijnen toe en voeg al roerend de aangelengde maïzena toe.
  • Laat nog 10 minuten doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de losgeklopte eidooier door.
  • Klop het eiwit stijf, giet het in een soepterrine en roer de pap eronder.

Tips

Breng op smaak met suiker.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept