Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mignonettes met Haspengouwse appeltjes en Limburgse Witte
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
mignonettes
▢
300
gr
ui
▢
1
lookteentje
▢
boter
▢
2
dl
Limburgse Witte
▢
zout
peper
▢
2
laurierblaadjes
▢
tijm
▢
2
harde appels
Boscop
▢
¼
koffielepel
koriander
▢
2
koffielepels siroop
ambachtelijke uit
▢
Vrolingen
vloeibaar gemaakt met een
▢
scheutje
Triple Orange
▢
kaneel
▢
vanillesuiker
▢
1
dl
Charme d'Orange van stokerij Frijns
Instructies
Zweet de gehakte ui en look in hete boter uit en voeg daarna tijm, laurier, peper, zout, en koriander toe.
Roer dit alles om tot een blonde massa, blus met de Limburgse Witte en laat het geheel zonder deksel zachtjes sudderen.
Snijd de geschilde appels in partjes van ± 2 cm dik en stoof die quasi gaar.
Voeg een snufje kaneel en vanillesuiker en de siroop toe en flambeer met een scheut Charme d'Orange.
Bak de mignonettes zo natuurlijk mogelijk in boter, kruid ze en schik ze op warme borden.
Garneer met de Haspengouwse appeltjes
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer er een Limburgse Witte bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België