Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijstpap op z'n Vlaams 2
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
gr
rijst
▢
1½
liter
melk
▢
2
pakjes
vanillesuiker
▢
2
doosjes saffraan
▢
1
stokje
kaneel
▢
2
eidooiers
Instructies
Spoel de rijst met water en laat hem uitlekken.
Spoel de kookpan met koud water om.
Strooi de rijst bij de melk, voeg de kaneel, de saffraan en de vanillesuiker toe en breng het geheel af en toe roerend aan de kook.
Laat sudderen tot alles goed gaar is en de melk is verdampt.
Klop nu de eidooiers los.
Neem de pap van het vuur en voeg al roerend de eidooiers toe.
Schep de pap in een grote schotel en laat hem afkoelen.
Bestrooi met bruine suiker of dien deze afzonderlijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ontbijt
/
Rijst
Land van herkomst
België