Rijstpap op z'n Vlaams 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gr rijst
  • liter melk
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 2 doosjes saffraan
  • 1 stokje kaneel
  • 2 eidooiers

Instructies

  • Spoel de rijst met water en laat hem uitlekken.
  • Spoel de kookpan met koud water om.
  • Strooi de rijst bij de melk, voeg de kaneel, de saffraan en de vanillesuiker toe en breng het geheel af en toe roerend aan de kook.
  • Laat sudderen tot alles goed gaar is en de melk is verdampt.
  • Klop nu de eidooiers los.
  • Neem de pap van het vuur en voeg al roerend de eidooiers toe.
  • Schep de pap in een grote schotel en laat hem afkoelen.
  • Bestrooi met bruine suiker of dien deze afzonderlijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ontbijt / Rijst
Land van herkomst België