Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas op z'n Hasselts
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
kg
bloem
▢
200
gr
boter
▢
300
gr
bruine suiker
▢
2
eieren
▢
½
theelepel
sodabicarbonaat
▢
10
gr
kaneel
▢
1
snufje
kruidnagel
▢
100
gr
amandelen
gesnipperde of gemalen
Instructies
Zeef de bloem en maak er een kuiltje in.
Snijd de boter in stukjes en wentel deze aan de zijkant in de bloem.
Strooi suiker aan de rand van het kuiltje.
Klop de eieren los en doe ze in het kuiltje.
Voeg de kruiden, het bicarbonaat en de amandelen toe en kneed alles met de hand tot een gelijkmatig deeg.
Laat het op een koele plaats 12 uur. rusten.
Beboter een bakblik.
Vorm bolletjes van het deeg en duw deze een beetje plat.
Bak de koekjes 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
België