Speculaas op z'n Hasselts
Ingrediënten
- ½ kg bloem
- 200 gr boter
- 300 gr bruine suiker
- 2 eieren
- ½ theelepel sodabicarbonaat
- 10 gr kaneel
- 1 snufje kruidnagel
- 100 gr amandelen gesnipperde of gemalen
Instructies
- Zeef de bloem en maak er een kuiltje in.
- Snijd de boter in stukjes en wentel deze aan de zijkant in de bloem.
- Strooi suiker aan de rand van het kuiltje.
- Klop de eieren los en doe ze in het kuiltje.
- Voeg de kruiden, het bicarbonaat en de amandelen toe en kneed alles met de hand tot een gelijkmatig deeg.
- Laat het op een koele plaats 12 uur. rusten.
- Beboter een bakblik.
- Vorm bolletjes van het deeg en duw deze een beetje plat.
- Bak de koekjes 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.