Speculaas op z'n Hasselts

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg bloem
  • 200 gr boter
  • 300 gr bruine suiker
  • 2 eieren
  • ½ theelepel sodabicarbonaat
  • 10 gr kaneel
  • 1 snufje kruidnagel
  • 100 gr amandelen gesnipperde of gemalen

Instructies

  • Zeef de bloem en maak er een kuiltje in.
  • Snijd de boter in stukjes en wentel deze aan de zijkant in de bloem.
  • Strooi suiker aan de rand van het kuiltje.
  • Klop de eieren los en doe ze in het kuiltje.
  • Voeg de kruiden, het bicarbonaat en de amandelen toe en kneed alles met de hand tot een gelijkmatig deeg.
  • Laat het op een koele plaats 12 uur. rusten.
  • Beboter een bakblik.
  • Vorm bolletjes van het deeg en duw deze een beetje plat.
  • Bak de koekjes 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst België