Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Suikerkoekjes op z'n Vlaams
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
gr
bloem
▢
1
ei
▢
75
gr
suiker
▢
50
gr
boter
▢
½
theelepel
bakpoeder
Voor het glazuur:
▢
30
gr
amandelen
gemalen
▢
150
gr
poedersuiker
▢
geraspte
citroenschil
▢
enkele druppels
likeur
naar keuze
▢
¾
dl
water
Instructies
Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje.
Giet het ei hierin en meng het met een gedeelte van de bloem.
Voeg nu de boter,de suiker en het bakpoeder toe en kneed tot een vast, gelijkmatig deeg.
Laat dit op een koele plaats rusten.
Rol het deeg op een ½ cm dikte uit en steek er rondjes uit van ± 5 cm doorsnede.
Om te glazuren:
Meng de amandelen, de poedersuiker, de geraspte citroenschil en de likeur goed door elkaar.
Voeg het water toe, zet het mengsel op het vuur en laat het even doorkoken. Beboter een bakblik en leg de koekjes hierop.
Bestrijk de bovenkant ervan met de glazuur en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
België